Groapă de gunoi ecologică de 30 de milioane de euro în Covasna

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Lucrările la viitorul depozit ecologic din satul Leţ vor începe luna viitoare şi vor fi realizate în termen de 14 luni. Proiectul, în valoare totală de 30 de milioane de euro, este finanţat în proporţie de peste 70% prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Depozitul va avea 16 hectare şi va include o linie de sortare a deşeurilor reciclabile, o staţie de compostare a deşeurilor organice şi o staţie de epurare.

Până acum, mai multe rampe de gunoi din CovasnaÎntorsura Buzăului şi Târgu Secuiesc au fost închise. Ultima care se va inchide va fi cea din Sfântu Gheorghe, dar asta numai după darea în folosinţă a depozitului de la Leţ.

Sursa: Digi24.ro[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]