În două luni, au fost colectate aproape 11 tone de deşeuri reciclabile în judeţul Covasna

În anul 2017 Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Covasna” (ADI-SIMD Covasna) a participat pentru prima oară la Campania de educaţie ecologică și mediu „Ecoatitudine”. La această campanie de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile, derulată la nivel naţional, s-au înscris şcolile din zece localităţi ale judeţului Covasna. În două luni, cu ajutorul celor patru firme de salubritate din județul Covasna (Tega SA, GospCom SA, Gostranscom SRL, IBSV Întorsura Buzăului) au fost colectate aproape 11 tone de deşeuri reciclabile, datorită elevilor, profesorilor îndrumători, localnicilor din localităţile Covasna, Întorsura Buzăului, Aita Mare, Brăduţ, Micfalău, Bodoc, Reci, Estelnic, Breţcu şi Moacşa.

„Campania are drept scop implicarea comunităţilor locale în activităţi de colectarea selectivă a deşeurilor. Dacă activitatea de colectare selectivă se transformă într-o obişnuinţă, va scădea cantitatea de deșeuri depozitate, prin aceasta vom contribui nu numai la protecția mediului, dar se va putea reduce şi valoarea facturilor lunare plătite de către populație” – a explicat Ambrus József, preşedintele ADI-SIMD Covasna.

Printre localităţile participante la campanie, Întorsura Buzăului este pe primul loc în ceea ce priveşte cantitatea de deşeuri de mase plastice, recipiente PET, de deşeuri de hârtie/carton şi de materiale feroase, colectate selectiv, în schimb, oraşul Covasna este fruntaş la colectarea deşeurilor de sticlă, dar trebuie felicitate toate localităţile participante, pentru că au demonstrat cu toţii că colectarea selectivă a deşeurilor poate deveni o rutină, fiind nevoie doar de puţină atenţie. Astfel, prin acest lucru, contribuim la păstrarea unui mediu curat pentru copii noştri.

Campania de educaţie ecologică și mediu „ECOATITUDINE” se va desfăşura până în data de 31 octombrie 2017.

Asociaţia adresează tuturor invitaţia de a urmări activitatea participanţilor la concursul ce se desfăşoară în cadrul campaniei de educaţie ecologică şi mediu, pe pagina de web www.ecoatitudine.eu, sub rubrica „concursuri”, pentru a le aprecia efortul cu un „like” şi pentru a-i încuraja!

Rezultate parţiale:

Containere galbene (mase plastice, recipiente PET, hârtie, carton şi materiale feroase): 1. Întorsura Buzăului, 2. Covasna, 3. Brăduţ

Containere verzi (sticlă): 1. Covasna, 2. Întorsura Buzăului, 3. Estelnic

Biroul de presă al ADI-SMID Covasna

Sursa: We Radio