Deşeurile reprezintă valoare

By 18 iulie 2017iulie 5th, 2019Presă

În două luni, au fost colectate aproape 11 tone de deşeuri reciclabile

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Covasna” (ADI-SIMD Covasna) a participat, în acest an,  pentru prima oară la Campania de educaţie ecologică și mediu „Ecoatitudine”.

La această campanie de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile, derulată la nivel naţional, s-au înscris şcolile din zece localităţi ale judeţului Covasna. În două luni, cu ajutorul celor patru firme de salubritate din județul Covasna – Tega SA, GospCom SRL., Gostranscom SRL, IBSV Întorsura Buzăului- au fost colectate aproape 11 tone de deşeuri reciclabile, cu implicarea  elevilor, profesorilor îndrumători, localnicilor din localităţile Covasna, Întorsura Buzăului, Aita Mare, Brăduţ, Micfalău, Bodoc, Reci, Estelnic, Breţcu şi Moacşa.

„Campania are drept scop implicarea comunităţilor locale în activităţi de colectare selectivă a deşeurilor. Dacă activitatea de colectare selectivă se transformă într-o obişnuinţă, va scădea cantitatea de deșeuri depozitate, prin aceasta vom contribui nu numai la protecția mediului, dar se va putea reduce şi valoarea facturilor lunare plătite de către populație” – a explicat Ambrus József, preşedintele ADI-SIMD Covasna.

Dintre  localităţile participante la campanie, Întorsura Buzăului s-a situat  pe primul loc în ceea ce priveşte cantitatea de deşeuri de mase plastice, recipiente PET,  deşeuri de hârtie/carton şi de materiale feroase, colectate selectiv, în timp ce orașul  Covasna este fruntaş la colectarea deşeurilor de sticlă.

„Trebuie felicitate toate localităţile participante pentru că au demonstrat că activitatea de colectare selectivă a deşeurilor poate deveni o rutină, fiind nevoie doar de puţină atenţie. Astfel, prin acest lucru  contribuim la păstrarea unui mediu curat pentru copiii noştri. Asociaţia adresează tuturor invitaţia de a urmări activitatea participanţilor la concursul ce se desfăşoară în cadrul campaniei de educaţie ecologică şi mediu, pe pagina de web www.ecoatitudine.eu, sub rubrica „concursuri”, pentru a le aprecia efortul cu un „like” şi pentru a-i încuraja!”- se arată într-un comunicat  de presă transmis către redacția noastră de reprezentanții biroului  de presă al ADI-SMID Covasna.

Campania de educaţie ecologică și mediu „ECOATITUDINE” se va desfăşura până în data de 31 octombrie 2017.

Sursa: Mesagerul de Covasna

Leave a Reply