A jövőbe tekintünk

0 tonna
papír, karton Összesen (2021)
0 tonna
műanyag Összesen (2021)
0 tonna
alumínium, fém Összesen(2021)
0 tonna
üveg Összesen (2021)
Kik vagyunk?

Rólunk

A Kovászna Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Egyesületet 2oo9-ben alapította a megye 45 közigazgatási egysége. Alapítása óta az egyesület folyamatos fejlődést és sikereket tudhat magáénak, valamint fontos lépéseket tett annak érdekében, hogy Kovászna megyében az integrált hulladékgazdálkodás beindulhasson.

Egyesületünk Kovászna Megye Tanácsával, valamint a megye polgármesteri hivatalaival közösen, mindent megtesz azért, hogy vidékünkön életbe léphessen egy európai követelményeknek és elvárásoknak megfelelő hulladékgazdálkodás. 

Mivel foglalkozunk?

Gyűjtünk

01.
Papír

Újságok, magazinok, könyvek, nyomtatott papír, notebookok, sima papír és karton dobozok, tojásdobozok.

02.
Üveg

Üvegpalackok dugókkal, üvegek nélkül – fedél nélkül, üveg csomagolás kozmetikumokból.

03.
Műanyag / Fém

PET csomagolás, műanyag zacskók, műanyag és fém dobozok, műanyag játékok, virágtartók, tálak, tejdobozok és gyümölcslevek, kozmetikai dobozok, mosó- és tisztítószerek, dobozok és alumínium adagok.

04.
Biológiailag lebontható

Héj, zöldség- és gyümölcshulladék, használt teászsák, kávéfő, tojáshéj, levelek, gallyak, gyomok, beltéri növények.

A projekt alkotóelemei

Amit megvalósítottunk

Hulladékszállítás és -átadás

az átrakóállomásról az integrált hulladékkezelő központba.

Integrált Hulladékgazdálkodási Központ

és az ökológiai hulladéklerakó: A Nagyborosnyó -i Integrált Hulladékgazdálkodási Központ egy ökológiai hulladéklerakót is magában foglal.

Négy nem környezetvédelmi célú városi hulladéklerakó bezárása.

Kovászna megyében öt nagy hulladéklerakó volt: Barót, Bodzaforduló, Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy, Kovászna.

Közérdekű információk

Jelentős erőfeszítésekre van szükség a hulladékkal és a környezeti kérdésekkel kapcsolatos lakossági tudatosság növelése érdekében.

A PROJEKT

"Integrált hulladékgazdálkodási rendszer Kovászna megyében"

A Kovászna megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer elnevezésű projekt Kovászna Megye Tanácsa és Kovászna Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszerének Fejlesztési Egyesülete (ADI-SIMD) szoros együttműködésében valósul meg, és egyike az országos szintű, a környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztését célzó jelentős beruházásoknak.

A projekt célkitűzése egy integrált hulladékgazdálkodási rendszer megvalósítása Kovászna megyében, amely összhangban van a releváns uniós jogszabályokban megállapított követelményekkel, és a következő szempontokat tartja szem előtt…

Hírdetések

Kovászna Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Egyesület HIRDETÉS Kézdivásárhely, Csernáton és Esztelnek helyi tanácsai nevében, az újraközölt,

Tovább olvasom
Partnereink