A lécfalvi hulladékkezelő központot látogatták meg az albisi diákok

2018. február 26-án a kézdivásárhelyi Gosp-Com kft partnerségben a Zöld Nap Egyesülettel 15 albisi kisiskolással látogatott el a tavaly októberben megnyílt lécfalvi Integrált Hulladékkezelő központba. A kíváncsi diákokat és kiséröjüket a Kovászna Megye Hulladékgazdálkodási Egyesület valamint az ECO Bihor kft képviselői fogadták. A látogatáson készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

A hideg, szeles téli borzongós időjárás ellenére a gyerekek érdeklődően tekintették meg a 16 hektáros telep minden kis zugát, meglepődésüket fejezve ki főképp a különböző nagy kapacitású gépek iránt. A szervező intézmények fontosnak tartják a hulladékkezelő központ látogatását gyerekek által, hiszen az igazán hatékony környezettudatos attitűd formálásnak már gyermekkorban el kell kezdődnie. Elengedhetetlen, megértsük és elkezdjük a megtermelt hulladékot csökkentenünk, valamint külön-külön gyűjtenünk! A látogatás célja volt felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, arra ösztönözve őket, hogy tartsuk be az erre vonatkozó szabályokat, hiszen gyerekeink, mindannyiunk jövőjének tisztasága, valamint a szemétszámlánk vaskossága függ tőle. A látogatás során többek között megtudtuk, hogy az elmúlt négy hónap alatt a lécfalvi hulladékkezelő központ területére több mint 11 ezer tonna hulladék érkezett, melynek akár 60%-a is újrahasznosítható lenne, ha azt nem a kommunális, hanem a szelektív gyűjtőkbe helyeznénk el.
A látogatás során az ECO Bihor kft jóvoltából a gyerekek friss almát és édességet fogyaszthattak el, valamint a Wegener Pro Sanitate Alapítvány jóvoltából egy zöld szatyorral térhettek haza. A szervezők a gyerekek nevében köszönik a csernátoni Önkormányzatnak, hogy felvállalta a diákok szállítását.

Forrás: zoldnap.info