Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Covasna

Tabără de educaţie ecologică, găzduită de Centrul de Agrement “Csipkes” Zăbala

Bucurându-se de un succes şi interes constant, tabăra “Natura, izvorul vieţii” a fost organizată pentru a treia oară în perioada 12-15 august.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în judeţul Covasna (ADI SIMD) şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Aquacov participă pentru a treia oară la coorganizarea taberei, care a fost iniţiată acum patru ani de Asociaţia “Zold Nap” din Târgu Secuiesc. Anul acesta şi Fepra International S. A., cu sediul în Bucureşti, şi-a asumat un rol de sponsor, deoarece este un interes comun să se acorde o atenţie deosebită educării în spirit ecologic a tinerilor, educării acestora la o viaţă ecologică, precum şi pentru un mod de viaţă ecologic, prietenos cu mediul înconjurător.

Cele două asociaţii de dezvoltare intercomunitară din subordinea Consiliului Judeţean Covasna sprijină, pe cât posibil, toate iniţiativele societăţii civile care promovează implicarea populaţiei judeţului în problemele care îi vizează direct.

Copiii cu vârste între 10 şi 15 ani, participanţi la tabără, au sosit din localităţile: Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Dalnic, Sânzieni, Ghelinţa şi Valea Seacă. Ei participă la programe bogate şi activităţi diverse, care sunt conduse de şase adulţi voluntari şi în cadrul cărora copiii vor putea să dobândească cunoştinţe care oferă orientări cu privire la ce putem face pentru a proteja Pământul şi resursele de apă de efectele negative.

În cadrul activităţilor ludice, participanţii au avut posibilitatea să înveţe cum se selectează, în mod adecvat, deşeurile, au aflat despre importanţa şi utilitatea reciclării, despre păstrarea curată a apei potabile şi li s-a oferit informaţii utile privind alimentaţia sănătoasă.

Benedek Csaba, inspector de specialitate în cadrul ADI SIMD Covasna, precum şi Fazakas Andras, directorul Asociaţiei Aquacov, au prezentat în cadrul unei prelegeri ilustrate, situaţia judeţeană actuală privind gestionarea deşeurilor şi a apei. Prin intermediul unor cifre şi exemple prezentate într-o formă accesibilă acestora, cei doi au încercat să arate copiilor, de ce este important să acordăm în mod conştient o atenţie sporită mediului nostru înconjurător.

Obiectivul directorului Asociaţiei “Zold Nap”, Raduly Attila şi a voluntarilor din cadrul asociaţiei este atragerea atenţiei societăţii asupra importanţei managementului adecvat al deşeurilor şi al apei potabile, pentru că noi, oamenii suntem cei care distrugem Pământul, mediul nostru înconjurător. Ei consideră important ca cunoştinţele pe care le deţin, să fie transferate altor persoane, în special copiilor, contribuind astfel la creşterea pe termen lung a şanselor de supravieţuire.

Organizatorii doresc să organizeze şi la anul această tabără, devenită deja tradiţie, deoarece există cerere, numărul candidaţilor care doresc să participe este în fiecare an de două-trei ori mai mare decât capacitatea taberei.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

Sursă: agerpres.ro https://www.agerpres.ro/comunicate/2019/08/15/comunicat-de-presa-consiliul-judetean-covasna–356288